DÜZCE / MERKEZ - Düzce İbn-i Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

TARIM ALANI AÇILDI !!!

İlimizde tarımda teknolojik yeniliklere dayalı uygulamaları öğrencilerle buluşturularak küresel bir vizyona sahip nitelikli gençler yetiştirmeyi hedefliyoruz.

Mezun öğrencilerimiz ''Teknisyen'' ünvanı almakta ve kendilerine'' İş Yeri Açma Belgesi'' verilmektedir.

Üniversite öğrenimine devam edecek Öğrencilerimiz, 2 yıllık yüksek okullara ek puanla, 4 yıllık fakültelere ise sınav puanıyla yerleşeceklerdir.

Öğrencilerimize, genel ortak kültür dersleri ile birlikte aşağıdaki konularda uygulamaya yönelik meslek dersleri verilecektir.

Bahçe Bitkileri (meyve ve sebze yetiştiriciliği),

Tarla Bitkileri (tahıl ve endüstri bitki yetiştiriciliği),

Süs Bitkileri ve Çiçekçilik,

Tıbbi ve Aromatik Bitkiler,

Organik Tarım,

Peyzaj Çalışmaları,

Gübreleme, İlaçlama, Aşılama, bitki sağlığı

Sulama Teknikleri, Seracılık,

TARIM ALANINA ÖĞRENCİ KAYITLARI

2022-2023 Eğitim Öğretim Yılında Tarım Alanımızın

Lise 1. Sınıfına öğrenci kayıtlarımız başlamıştır.

Kontenjan 30 kişidir.  (Sınavsız)

Herhangi bir liseye kayıtlı olanlar nakil yoluyla Okulumuzun Tarım Alanına geçiş yapabileceklerdir.

Nakiller Ekim ayı sonuna kadar haftalık, sonraki aylarda iseaylık olarak öğrencinin kayıtlı olduğu okuldan ya da veli tarafından e-Devlet üzerinden  yapılabilecektir

Yayın: 31.08.2022 - Güncelleme: 04.07.2023 17:14 - Görüntülenme: 349